//lyndsay.eu/wp/wp-content/uploads/2016/08/image_00006.jpg

Mijn verhaal

Lyndsay heeft haar kunstopleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na enkele jaren collecties te hebben ontworpen voor diverse modelabels, maakte zij de draai naar het illustreren. Eerst voor reclamebureaus maar daarna voornamelijk voor verschillende tijdschriften. Bekend is zij vooral om haar symbolische collagetechniek voor Happinez, en de gemengde techniek voor haar culinaire column in Margriet. Andere titels zijn bv: Seasons, Vrouw, Marie Claire, Cosmopolitan en At Home, waarvoor zij onderwerpen illustreerde variërend van psychologie, tot natuurtekeningen en astrologie.

Ook wenskaarten, boeken, agenda’s en een home deco-lijn zijn verschenen onder haar naam. Alsmede serviezen voor oa Douwe Egberts en Blokker.

Ondertussen bleef  zij ook haar grote passie beoefenen, namelijk het schilderen van mensen!“Dit is waar ik uiteindelijk wilde uitkomen met mijn werk, het contact met mensen en de focus op dit altijd fascinerende onderwerp”. Want het is prachtig om de ziel van de persoon op het doek te krijgen. En natuurlijk de gelijkenis , daar mag geen twijfel over bestaan!” Maar een portret moet ook een kunstwerk op zich zijn en daarom hecht ik belang aan een bijzondere achtergrond”. Bekijk je het werk van dichtbij dan is niets wat het lijkt! Allerlei botanische en dierlijke elementen  zijn verstopt en verwerkt in de schilderijen, waarbij collage een belangrijke rol speelt.

Onlangs typeerde een klant het werk van Lyndsay als volgt: "Voordat je Lyndsay's werk ziet wist je niet dat je eigenlijk naar een portret op zoek was. Bij een ontmoeting met de schilderijen komt het enthousiasme, over de techniek en de originele vorm waarin de mens is weergegeven. Men gaat dan vaak wel een reden bedenken om een familielid in haar kunstwerken te laten figureren. Want dat is wat er eigenlijk gebeurt. De mens is onderdeel van de kunst, niet slechts een portret".

Waarom ik dit doe

Ik schilder. Al mijn ervaring met werk op creatief gebied komt samen in mijn schilderijen. Ik schilder het onderwerp dat mij het meest fascineert, de mens. Telkens weer ben ik verwonderd over deze geniale uiting van onze creatie en daarom is het prachtige lichaam en de complexe geest weergeven op doek bij ieder schilderij de uitdaging. Ik schilder mensen in opdracht en ook in mijn vrije werk is het vaak onderdeel van het doek.

Als kind tekende ik al niets liever dan mensen. Het is ook meer een dagelijkse behoefte dan een keuze!

Ik schilder om mijn eigen wereld te creëren, al die dimensies die er tegelijkertijd zijn. Maar ook om mensen opnieuw naar zichzelf te laten kijken, en te laten zien hoe prachtig ze zijn! Het lijkt een eeuwige zoektocht naar een manier om te bedenken hoe ieder persoon in zijn kunstwerk te laten opgaan, net zo organisch als zijn omgeving. Mens is natuur, natuur is zijn wezen.

Een zeer gedetailleerde en gelaagde collagetechniek, vaak in combinatie met aluminium en bladgoud, versterken de symboliek in het werk.

//lyndsay.eu/wp/wp-content/uploads/2016/08/image_00009-4.jpg